Notícies Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

tempesta

A l’espera de la finestra meteorològica

Seguim a terra per culpa de la ‘Nadja’, la ‘Petra’, la ‘Qumeira’, la ‘Ruth’. Són els noms de les tempestes de fins a força 10 (sobre 12) que estan assotant tot el front Atlàntic europeu amb onades de 14 metres i vents de quasi 150 km/h. Tant aquí a Bretanya, com a Galícia, feia anys que no veien un hivern així de cru. A l’espera que el temps es calmi i que s’obri una finestra meteorològica per salpar cap a A Coruña, seguim instal·lats a Concarneau.

Aprofitem el temps per seguir tancant la gira d’espectacles a Haití. Per anar avançant en el documental. Per seguir donant-li vida a la campanya de crowdfunding a Verkami a la que li queden 10 dies per acabar. Per finalitzar detalls a bord del Rêve de Mousse com la bomba hidràulica per alçar l’àncora.

Aquests dies de tempesta, en què les violentes ràfegues de vent fan ploure en horitzontal, hem après que quan coincideixen les altes marees amb precipitacions abundants i fort onatge, el nivell de l’aigua al port pot pujar tant com per arribar a l’alçada del moll i un vaixell deixar d’estar segur, per més que sigui a port.

Foto via Defence Images