Notícies Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

Actuacion Aldeias Infantis SOS Cabo Verde

Cabo Verde

Cabo Verde és un arxipèlag de 15 illes situat davant de la costa de Gàmbia i Senegal, independent de Portugal des de l’any 1975, on els alisis bufen amb força en direcció oest. És per aquest motiu que acostuma a ser la darrera escala per a molts vaixells abans de creuar l’Atlàntic. També per al Rêve de Mousse.

En salpar de Las Palmas vam prendre rumb sud – sudoest rebent la visita de diferents grups de dofins (i un catxalot!). Navegàvem direcció a Cabo Verde, on no era la nostra intenció aturar-nos, però per estar segurs de tenir prou combustible, el nostre capità Max va decidir fer-hi parada. Diumenge 6 d’abril al migdia avistàvem les illes de Sao Nicolao, Santa Luzia i Santo Antao i arribàvem a primera hora de la tarda a la de Sao Vicente, al port de Mindelo.

Per a aquesta terra a mig camí entre Àfrica, Europa i Amèrica la pesca té una importància social i econòmica molt gran. Després de visitar i filmar algunes comunitats de pescadors locals, hem descobert que la pesca artesanal està sent desplaçada per l’esportiva i, sobretot, la industrial.

També és aquí on podem dir que comença el costat social del projecte Rumbo Haití: aquest dijous hem actuat al Centre Social SOS de Mindelo en un centre de Aldeias Infatis per a nens orfes i de famílies desestructurades.

Desitjant poder donar-vos notícies d’aquí a dues setmanes des de l’altra banda de l’Atlàntic, i esperant que els vents ens siguin favorables, fins aviat!