News Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

marionetes nòmades

El projecte Marionetes Nòmades se’n va a Burkina Faso!

Han sigut molts mesos de feina. Hem tingut mil imprevistos. Hem hagut de redimensionar el projecte. Hi ha hagut moments en què hem estat a punt de deixar-ho córrer. I hem hagut fins i tot de canviar els bitllets d’avió al darrer moment pel conflicte que ha esclatat a Mali. Però finalment, ho podem anunciar: el projecte Marionetes Nòmades se’n va a l’Àfrica!

Demà, dissabte 13 de gener, els nostres titellaires, el Bruno i el Pere, volen a Ouagadougou, capital de Burkina Faso. Uns dies més tard, l’Elena, la nostra realitzadora audiovisual, i la Raquel, sonidista, tècnica de so i infermera de l’expedició, se’ls hi sumaran.

Al llarg d’un mes i mig, l’equip de Marionetes Nòmades recorrerem un país amb una riquíssima tradició titellaire, en bona part hereva de les cultures animistes, poblades de màscares i fetitxes, de la regió. Actuarem amb el nostre espectacle “El Tresor del Pirata” a pobles, festivals, escoles, barris, tallers de titellaires, centres culturals, orfenats. Compartirem escenari, també sabers i maneres de fer i de treballar, amb els nostres companys africans del gremi així com amb artistes d’altres disciplines.

I ho gravarem. Tant les nostres peripècies, com la feina dels artistes i les tradicions dels pobles de Burkina Faso, com l’intercanvi i les amistats que de tot plegat naixeran.

Podeu seguir-nos o bé en aquest blog, o bé al perfil de Marionetes Nòmades del Facebook. Fins aviat!