Nouvelles Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

marionetes nomades

Bonne arrivée!

Primeres actuaciones

Amb els braços oberts, així ens ha rebut Burkina Faso, el “país dels homes íntegres”.

Portàvem poc més de deu dies que ja semblaven molt més. Els primers dies els vam passar a Ouaga, la capital, dedicant-nos, sobretot, a organitzar la gira, visitar diferents espais on actuar, i coordinar amb els responsables del Festival Rendez-Vous Chez Nous.

També vam tenir ocasió de conèixer en Blaise i en Charles de la Companyia Kouka, amb qui vam compartir un matí en què van ensenyar-nos les marionetes que construeixen i manipulen així com la flauta de tres forats que utlitzen en els seus espectacles. Evidentment, nosaltres els vam ensenyar el pirata Trujillo i la resta de la troupe!

Fa tot just una setmana vam viatjar fins a Koudougou a uns 100 km al nord-oest de Ouaga. A l’estació, ens esperaven en Judicael i en Benjamin amb la seva furgo del Groupe Artistique les Anciens, que ens va portar directament a casa de Modeste Yameogo, “chef traditionel” del barri d’Issouka. A l’entrada, una gran pancarta anunciava el nostre primer espectacle en terres burkinabeses, que tindria lloc sota l’ombra d’uns enormes “manguiers” i envoltats dels centenars de nens i nenes que veieu a la foto.

Però no vam actuar sols! En Judicael, amb la seva simpatia, donà la benvinguda a tothom i fèu de mestre de cerimònies. Seguidament, dos músics que col·laboren amb el Groupe Artistique Les Anciens van tocar i cantar algunes cançons. I, en acabat, ens tocà a nosaltres, els ”nasara”, els blancs!

 

Al dia següent pel matí vam tornar a actuar, aquesta vegada amb menys nens. A la tarda, i dilluns i al matí, vam dedicar-nos a fer el seguiment audiovisual d’en Benjamin i en Judicael, humoristes i homes de teatre tot terreny que han creat el Festival de l’Humor de Koudougou.

Després vam marxar uns dies a Boromo i, del que allí va passar, us en parlarem en el proper post. En tot cas, després de Boromo, vam tornar a Koudougou, on vam tenir dues actuacions més, concretament al Centre Cultural Village Laafi: la primera actuació, compartint escenari amb la companyia Yiza Béni, que treballa amb titelles de fil fetes amb carbasses i amb música tradicional en directe; i la segona, compartint escenari novament amb Les Anciens.