Nouvelles Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

plage-300x218

Un estiu nòmada

Aquest estiu no hem parat! Acabat el MINIGREC desprès d’omplir quasi tots els dies La Puntual, vam participar a la Mostra de Teatre de Titelles de St. Pere de Riudebitlles, al MITJÓ. I no només amb l’espectacle, que tingué una gran acollida, sinó també amb la primera exhibició pública del nostre primer curt documental, “El Cementiri de les Marionetes”, que aixecà molts aplaudiments i lloances!

malonePocs dies després, ens encaminàvem cap el Festival d’Avignon. Allí vam retrobar en Malone, titellaire congolès afincat a Burkina Faso a qui vam fer un seguiment audiovisual el mes de febrer, i l’Ivan, el seu partenaire francès amb qui també vam coincidir durant el Festival Rendez-vous Chez Nous a Burkina. L’objectiu: completar el capítol de la sèrie documental que té en Malone com a protagonista filmant el seu dia a dia d’actuacions a Europa amb el seu espectacle “Quand j’étais petit j’étais soldat”. L’Elena n’està acabant el muntatge i esperem poder oferir-vos-en el tràiler d’aquí a ben poc!

Seguidament vam fer cap al Festival Chalons dans la Rue, un dels més importants d’arts del carrer a França. Vam veure-hi espectacles magnífics i, com no, també vam fer carrer en la modalitat dels més guerrers: l’off de l’off. I amb molt d’èxit, vist que d’aquesta experiència ens han sortit després un parell d’actuacions arreu!

Marionetes Nòmades al Festival La Plage des Six PompesSota una pluja inclement vam escapar cap a Suïssa on, després de treballar durant uns dies a les festes de Ginebra a la vora del llac Léman i d’una visita improvitzada a la llunyana Freuenfeld, vam desembarcar al Festival La Plage des Six Pompes. Coses de la vida, els seus programadors van tenir ocasió de veure com “El Tresor del Pirata” aixecava passions entre els nens africans durant la nostra gira burkinesa i van decidir-se a convidar-nos a participar en aquest festival d’arts del carrer que, des de fa vint anys, se celebra a la població de La Chaux-de-Fonds. Ens van tractar com a reis! I vam tenir molt d’èxit! Tant, que ens van oferir realitzar dues funcions suplementàries, motiu pel qual ens hi vam quedar un dia més del previst i que ens va obligar a tornar a Barcelona d’una tirada!

Ens calia reposar. Però la calma durà poc: a finalíssims d’agost vam inaugurar la Mostra d’Espectacles al Carrer que se celebra en el marc de la Festa Major de Vilafranca, a principis de setembre érem actuant a les places de Tàrrega durant la Fira de Teatre, participàvem al Festival Titirifuente a Fuenlabrada i fèiem un passi de “El Cementiri de les Marionetes” durant la inauguració de la Titellada de Roquetes 2013!

Corto documental de Marionetes Nòmades en la selección oficial del Festival de Cine Invisible de BilbaoI per tancar un setembre mogudet: cap el Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes de Charleville-Mezières falta gent! És aquesta la cita per excel·lència del món titellaire i té lloc cada dos anys. És realment una explosió d’espectacles i d’inspiració, lloc de trobada entre germans de gremi, de celebració, de molta feina i de poc dormir. El vam viure intensament! Al mateix temps, l’Elena se n’anava a Bilbao al Festival de Cine Invisible, on el nostre primer curt documental ha sigut seleccionat i on tingué ocasió de presentar el nostre projecte audiovisual!

El mes d’octubre també hem estat enfeinats: el Bruno, fent una formació de producció d’espectacles teatrals; el Pere, fent un taller amb el ballarí i titellaire Duda Paiva a Bèlgica; l’Elena, a tope amb l’edició del segon curt documental que tindrà en Malone de protagonista; i la Raquel, donant la tabarra a teatres i festivals per seguir fent viatjar “El Tresor del Pirata” arreu.

Al mateix temps, hem tingut ocasió d’actuar per primera vegada en italià! Va ser el 20 d’octubre a la Ferie del Teatro de Sarmede, a la província italiana de Treviso, i amb enorme èxit! I per tancar octubre, i després de molt de temps absents a la nostra ciutat, hem actuat aquest diumenge 27 al Teatre de L’Espiga de Les Corts.

Nous projectes molt engrescadors treuen el cap per l’horitzó. Us en informarem en breu!