Notícies Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

Captura de pantalla 2014-05-25 a la(s) 05.13.59

Primers dies a Haití

En contrast amb la vida assossegada al mar, els 12 dies que portem a Haití han sigut tan intensos que sembla que en siguin molts més! Un cop ancorat el Rêve de Mousse a Grand Goave, i desembarcada la primera tanda de donacions, vam acomiadar-nos del nostre capità Max durant uns dies i vam tirar cap a Jacmel.

La ciutat dels artistes ens va acollir amb els braços oberts i hi hem fet bons amics. L’endemà de la nostra arribada vam realitzar el segon espectacle de la gira. Aquella mateixa nit vam acabar ballant al ritme dels tambors en una festa vudú i la mambo ens va convidar a tornar-hi quan volguéssim a fer-hi l’espectacle. I així ho vam fer, el dia següent!

Després d’observar les reaccions del públic i d’escoltar alguns consells, vam decidir introduir petites modificacions al nostre espectacle per adaptar-lo al gust i a la realitat haitiana. També vam acabar de memoritzar el text el kreyol! I val a dir que les següents cinc actuacions en escoles van funcionar encara millor!

pescadoresMentrestant, durant la setmana, l’equip audiovisual no ha parat! Dimarts a les cinc del matí ja érem al mercat de Marigot filmant el desembarcament de mercaderies i de peix. També vam presenciar una escena de pesca tradicional “sen” i assistir a una reunió de la Union de Pêcheurs.

Divendres de bon matí vam tornar a Grande Goave per acabar el desembarcament de la resta de material i donacions. Els responsables de Foyer Forward Haïti i del Monastère Morne St. Benoit van venir amb els seus vehicles que van marxar carregats fins a dalt de capses amb llibres, medicines, roba, màquines de cosir, etc.

Mentre els papers del vaixell acaben de posar-se en regla i Aquadev va perfilant els projectes que donaran nova vida al Rêve de Mousse, els nostres plans immediats ens portaran uns dies cap el sud-oest (primera parada, Cayes). Seguim!