Notícies Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

Actuación en Carrefour Feuilles, Puerto Príncipe

Tornar d’un gran viatge

Fa tot just una setmana que vam aterrar a Barcelona sis mesos després d’haver-ne marxat. Bretanya, A Coruña, Canàries, Cap Verd, Guadeloupe, Haití, República Dominicana. Milers de milles marines i centenars de kilòmetres. Més d’una trentena d’espectacles, vint només a Haití, i dotzenes d’hores de rodatge. Després de tot plegat, tornem a casa diferents de com vam marxar, com després de tot gran viatge.

Reve de Mousse camino a Cabo VerdeHem ajudat a fer la vela i el màstil per a un vell vaixell de pesca com el Rêve de Mousse, hem carregat i descarregat tones de material sanitari i educatiu a bord, hem creuat el golf de Biskaia en ple hivern, ens hem embrutat les mans de greix i d’oli trastejant en un motor de 300 cavalls, hem gaudit dels jocs dels dofins i hem vist balenes, hem avistat ocells al mig de l’oceà a més de 2.000 km de la terra, hem cuinat amb mala mar, hem viscut 15 dies en els que només vèiem mar i horitzó, hem après a navegar, ens hem fet a la mar amb pescadors de 4 països diferents càmera en mà…

Finalment, vam arribar a Haití, la nostra destinació. El mes i mig, molt intens, que hi hem viscut, ha sigut suficient per enamorar-nos de la seva gent i admirar la força, alegria i dignitat amb què enfronten un dia a dia gens fàcil. Haití és una terra especial on hem fet molts bons amics i on ens hem fet un fart d’actuar i de filmar tot allò que envolta el món de la pesca per completar el documental sobre el Rêve de Mousse.

Haití i les illes que l’envolten van ser històricament refugi de pirates. Així que el nostre espectacle “El Tresor del Pirata”, adaptat al créole i farcit de referències a la mitologia vudú local, ha tingut una acollida fenomenal a les escoles, orfenats, barris, platges, patis i carrers on l’hem representat. Els titelles també ens han portat a compartir experiències amb artistes com l’Ernst i en Lintho, protagonistes d’un nou capítol del nostre projecte audiovisual sobre titellaires del món del que esperem poder-vos parlar ben aviat.

Ens sentim satisfets de la feina feta. Molta gent ens va donar el seu suport a través d’una campanya de crowdfunding per realitzar aquest somni (gràcies de nou!) i ens sentim contents de poder-vos dir que ho hem fet, i que ho hem fet bé. També hem de donar gràcies (infinites) a Solidarité-Pêche i a Aquadev, les dues organitzacions que han fet possible el “somni de grumet”, el viatge, del Rêve de Mousse fins a Haití amb una colla de titellaires i una realitzadora audiovisual a bord.