Notícies Nòmades

aquí trobaràs el nostre dia a dia

Ernst Saintrome actuando con un títere en la Grande Anse

Un mes a Haití

Sense adonar-nos-en, ja portem un mes a Haití i 17 actuacions a les espatlles! La nostra primera aturada després de deixar Grande Goave va ser Camp Perrin, a mitja hora de Cayes, on vam realitzar dos espectacles, i on vam ser acollits per la gran familia de l’Helena i el Younes.

Des d’allí vam endinsar-nos a La Grande Anse, la regió més occidental d’Haití, la més allunyada de la capital i, probablement, la que té les pitjors infraestructures del país. A Jéremie vam conèixer el titellaire Ernst Saintrome, amb qui vam tenir l’honor de compartir escenari a l’Aliança Francesa i a qui vam estar filmant durant uns dies que ens va portar fins a zones realment remotes del país…

Ernst SaintromeSempre acompanyat dels seus titelles, que no dubta a treure en qualsevol ocasió, l’Ernst està actualment preparant un documental sobre la massacre de les Vepres Jereminiènes que van tenir lloc sota la dictadura de Duvalier. Esperem poder-nos trobar novament a Port au Prince d’aquí a uns dies. Ell será un dels protagonistes  del nou capítol del nostre projecte audiovisual sobre titellaires del món!

La nostra següent destinació ha sigut Ile à Vache, al sud. Hi hem passat uns dies compartint el dia a dia amb en Willy i en Fier de l’Homme, pescadors a Kay Cock. També vam actuar amb el nostre pirata a la badia on acostumava a fondejar i preparar les seves expedicions el corsari Morgan! Vam fer un parell de funcions també al centre d’acollida per a nens orfes i handicapés de la germana Flora.

De tornada ahir a la nostra base a Grande Goave, on ens hem retrobat amb el nostre capità i amb el Richard, vam escapar-nos fins a la capital per prendre unes cerveses amb el jove titellaire Casimir Lintho.

Ara ens esperen dues setmanes intenses en les que hem de completar el rodatge del documental sobre el Rêve de Mousse i conèixer la feina i el dia a dia del nostre nou amic titellaire.

I abans d’acomiadar-nos volem compartir i celebrar amb vosaltres que el nostre curtmetratge “El Cementiri de les Marionetes” va ser premiat dissabte passat com millor curt documental al Festival Dones i Cinema de València.